През нощта ще бъде предимно облачно и ще превалява слаб дъжд, на места по поречието на Дунав дъждът ще се примесва със сняг, ще има условия за образуване на поледици.

За това предупреждават от НИМХ.

Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°. В София - около 3°. Утре сутринта валежите ще спрат. Облачността ще се задържи значителна, с временни разкъсвания в западната половина от страната. Почти тихо време. Максималните температури ще са от 3° - 4° на места по поречието на Дунав до 12° в Югозападна България. В София - около 8°.

Над планините ще бъде предимно облачно, сутринта на места в Предбалкана и масивите от Западна България ще превалява слаб сняг, под около 1700 метра - слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд ще превалява слаб дъжд. Почти тихо време. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.