На места, главно в югоизточната половина от страната, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София - около 6°. През деня въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Интензивни ще са явленията на места в Югоизточна България. Ще духа умерен северозападен, в източните райони - север-североизточен вятър. Дневните температури още малко ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 15°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще се явленията на места в Рило-Родопската област и Странджа. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Интензивни ще са явленията по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 15°-16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.