В 24 области на страната за утре, 28 декември, е в сила жълт код за бурен вятър. Това е видно от картата за опасните метеорологични явления на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Предупредителен код не е обявен единствено областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

Синоптиците прогнозират, че ще духа силен север-северозападен вятър със средна скорост 12-17 метра в секунда. Поривите му ще достигнат до 20-22 метра в секунда.

Жълт код за силен вятър е в сила в част от страна и днес. Предупреждението важи за 11 области. Това са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра.

Очаква се поривите на вятъра да достигнат до 22 метра в секунда.

Синоптиците прогнозират, че през нощта облачността временно ще се разкъса и намалее, но утре отново ще е значителна. Първоначално в западните райони, а по-късно и на много места в останалата част от страната, ще превали. Валежите ще са предимно от сняг. По планините ще се създадат условия за навявания.

Според прогнозата температурите ще се понижават. Между минус 3 и 2 градуса ще са минималните, а максималните ще са между 1 и 6 градуса.