Днес ще остане предимно облачно. Валежите ще продължат и на места ще са временно интензивни и значителни по количество, а по-слаби ще са в по-голямата част на Горнотракийската низина.

Това съобщиха от НИМХ. 

Вятърът ще остане югозападен, в Източна България и районите, северно от планините ще е силен и бурен. Ще е все още сравнително топло, сутрешните температури ще са около и над 10°, в София - около 9°, а максималните ще са от 9°-10° градуса в северозападните райони до 18°-19° в местата, чувствителни на южен вятър, в София - около 15°. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух. По преминаването на студения фронт ще има гръмотевици.

В планините ще е предимно облачно с валежи, на много места - значителни по количество. Ще е все още сравнително топло с максимална температура на 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 5°. В повечето места валежите ще са от дъжд, само по най-високите части - от сняг, но с преминаването на студен атмосферен фронт температурите ще се понижават и отначало в северозападните планински райони над около 1500-1600 метра дъждът ще преминава в сняг. С нахлуването на студения въздух от северозапад на югоизток ще има и гръмотевици. Ще духа силен временно бурен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от северозапад.

По Черноморието ще е предимно облачно, ветровито, с валежи от дъжд, по-интензивни вечерта. Вятърът ще е силен, преди обяд временно бурен, от югозапад. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 3-4 бала.