В съботния ден над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, а на места в източната част на Дунавската равнина видимостта ще е временно намалена.

Около и в следобедните часове в Южна България и в североизточните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, които до полунощ ще спрат.

Над останалите райони облачността ще намалява до предимно слънчево време. Ще духа умерен вятър от изток, североизток, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса - в  София около 26 градуса. Над планините облачността ще е по-често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, като по-интензивни ще са явленията в планините на югозападна България.

По високите части в северозападна България ще духа умерен, до силен вятър - от изток, североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, а  на 2000 метра - около 14 градуса.