Утре ще бъде слънчево и тихо. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 

През нощта над страната ще бъде ясно. Сутринта на места в низините ще има мъгла. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса. В районите, където мъглата ще се задържи до обед, ще са малко по-ниски.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца и няма да се изменя съществено.

За София в съботния ден минималните температури ще са 1 градус, а максималните 11. Най-топло се очаква да бъде в Сандански, където термометрите ще измерят 14 градуса максимални температури.

За събота синоптиците не очакват опасни метеорологични явления и предупредителни кодове не са обявени.

Затоплянето ще продължи и в неделя, когато максималните температури на места ще достигнат 15 градуса. На Никулден ще бъде почти тихо. На места в низините и котловините в сутрешните часове ще бъде мъгливо и с ниска облачност. В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. В планините също ще има повече слънце.

В понеделник температурите ще се повишат с 2-3 градуса. По-късно през деня и през нощта срещу вторник в Източна България ще започне да прониква по-студен въздух.