Днес сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд ще започне да се развива купеста, главно над Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност.

За това предупреждават от НИМХ.

Около и след обяд на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 17° и 22°, в София - около 19°.

В планините още преди обяд ще започне да се развива купеста, над масивите в Западна и Централна България - купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, над около 2200 метра - от сняг, придружени с гръмотевици.

Ще духа умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен, преди обяд от северозапад, до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.