Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява, в много райони - до предимно слънчево. В крайните източни райони ще се задържи предимно облачно и на места преди обяд там все още ще превалява слаб сняг.

Това съобщиха от НИМХ.

Северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен, в останалата част от страната ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Предимно облачно, преди обяд със слаби снеговалежи ще бъде над планините от източните райони.

Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части на Рила и Пирин - от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд ще има слаби превалявания от сняг, в южните райони - примесен с дъжд. Ще духа умерен, преди обяд все още силен северен вятър. Максимални температури на въздуха между 2° и 5°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.