През започналото денонощие времето в страната ще бъде динамично и ще настъпи застудяване. През нощта в повечето райони ще е ясно, но облачността от запад отново ще започне да се увеличава.

Това съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, по-високи по морския бряг. През деня ще е предимно облачно, от запад на изток с превалявания от дъжд. По-значителни ще са валежите в Предбалкана. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, ще е умерен и временно силен и с него температурите значително ще се понижат. Привечер валежите в Западна България ще спират, но на места там преди да спре да вали, дъждът ще се примеси със сняг. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг. Под около 1000-1200 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен до бурен северозападен вятър и с него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието ще преобладава облачно време, с повече слънце сутринта, а около и след обяд ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно и силен вятър от север-северозапад и с него температурите ще се понижат. Максималните ще са между 11° и 15°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.