Този петък - тринайсети септември, преди обяд ще бъде предимно слънчево. От обяд от запад облачността ще се увеличава, а след пладне на много места в западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология.

В източна България ще има повече слънчеви часове. В повечето райони ще духа слаб, умерен вятър от юг, югозапад, като на север от планините ще има и временно силни пориви. Максималните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса.

В София предиобяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще има значителна облачност и ще превали и прегърми.

Максималната температура за столицата ще е около 27 градуса.

По Черноморието тази сутрин има на места намалена видимост. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще бъдат 26-30 градуса, а температурата на морската вода ще е 24 и 26 градуса.

Вълнението на морето ще е около два бала, а следобед по северното крайбрежие то ще се усили до три бала. 

За 13 септември Националният институт по метеорология и хидрология издава предупреждение - жълт код - за шест области в Западна България за интензивни валежи.