Днес облачността ще е променлива и през по-голямата част от деня ще се задържи без валежи. Северозападният вятър ще се усили, ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 2° и 7°. По-късно след обяд от североизток, с умерен и силен вятър отново ще започне да нахлува студен въздух. Вечерта и през нощта срещу събота на много места, главно в Източна България и планините, ще има снеговалежи.

Това съобщиха от НИМХ.

Над планините облачността ще е по-често значителна. През деня само на отделни места ще превали слаб сняг, но вечерта в Източна Стара планина ще има по-значителни снеговалежи. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 8°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа до умерен северозападен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от север-североизток и да се усилва. С него ще нахлува студен въздух и вечерта на места ще превали мокър сняг. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Влаковете вече се движат нормално, снегът продължава

Влаковете вече се движат нормално, снегът продължава

Температурите са между -5 и +4 градуса