След високите температури вчера днес времето ще бъде по-приятно според синоптиците. Очаква се температурите да са по-поносими със стойности между 33 и 38 градуса.

Очаква се и заоблачаване. В Северозападна България през нощта срещу понеделник ще се развие купесто-дъждовна облачност, която ще донесе гръмотевични бури. Очаква се на много места да има интензивни валежи, а в някои район е възможно и да падне градушка.

Петима починаха от жегите в София
Обновена

Петима починаха от жегите в София

Пийте вода, но не и алкохол, съветват лекарите

Жълт код заради опасните валежи ще има в 6 области в Северозападна България, където може да паднат над 30 литра на квадратен метър. В същото време остава код жълто за високи температури в 17 обрасти в страната. Температурите ще са приблизително между 33 - 38 градуса.

По Черноморието днес времето ще бъде идеално за плаж с температури между 27 и 30 градуса. Температурата на водата ще бъде около 25 градуса.

В планинските райони времето също ще бъде предимно слънчево. На връх Мусала се очаква термометрите да показват между 14 и 17 градуса. На връх Вихрен - между 14 и 17 градуса, а на Безбог - между 16 и 22 градуса.

44 сигнала за пожари в страната

44 сигнала за пожари в страната

Призовават хората да бъдат внимателни

Синоптиците предвиждат солидни валежи в някои райони в понеделник, особено в западните и северозападните части на страната. Захлаждането ще премине и към източните части на България. Температурните стойности утре в Западна България ще са около 25 градуса, а на югоизток термометрите може да достигнат и до 33 градуса.