През започналото денонощие през страната ще премине размит студен атмосферен фронт.

До края на нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно, а през деня - предимно слънчево.

Това съобщиха от НИМХ.

Временни увеличения на облачността ще има над Източна България и над планините, но ще е без съществени валежи. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър. С него ще проникне студен въздух и дневните температурите ще се понижат с 4°-6°, преобладаващите максимални ще бъдат между 15° и 20°, а сутрешните ще са все още високи - предимно между 5° и 10°, в отделни котловини и по-ниски. В София минимална температура около 5°, максимална - около 16°.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа до умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-18°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.