Жълт код за обилен снеговалеж е издаден за Родопите. За това предупредиха от НИМХ.

Обилен сняг се очаква за Пазардишка, Пловдивска, Хасковска, Кърджалийска и Смолянска области.

Там на места се очакват и силни ветрове.

В Източна България ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. В югоизточните райони и по проходите има условия за навявания. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, в София около минус 7°. През деня в по-голямата част от страната валежите ще спрат.

Облачността ще се разкъсва, но над Дунавската равнина, високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони ще се задържи значителна; на отделни места ще прехвърча сняг. В източната половина от страната вятърът ще отслабне и ще е умерен, а в западната - слаб, от север-североизток. Ще е студено с максимални температури между минус 3° и 2°, в София около минус 2°.

В планините преди обяд на много места все още ще превалява сняг, но валежите бързо ще спрат и облачността над много места ще се разкъса. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа силен, по билата бурен североизточен вятър. По старопланинските проходи ще има навявания. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 7°.

По Черноморието ще е ветровито. Ще духа силен вятър от север-североизток, който през деня постепенно ще отслабва. Валежите постепенно ще спрат, най-късно по южното крайбрежие, и облачността ще се разкъсва. Ще е студено с максимални температури между минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.