Жълт код за силен вятър е издаден от НИМХ за цяла България. В крайните южни райони ще има гръмотевични бури.

Днес с преминаването на студен атмосферен през страната вятърът ще се ориентира от северозапад ще е до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен и с него ще нахлуе сравнително хладен въздух.

До обяд на места над Западна, а след обяд и вечерта и над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В отделни райони, главно в Южна България валежите ще са временно интензивни, значителни по количество и там има условия за градушки. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 30° и 35°. До вечерта над западната половина на страната облачността ще се разкъса и намалее, а по-късно през нощта и на изток ще се изясни.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен до силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 16°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но главно след обяд ще е с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е умерен, временно силен. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е от 1-2 бала.

До 15 август висок риск от пожари в цялата страна
Обновена

До 15 август висок риск от пожари в цялата страна

След серията пожари, които взеха и жертви