Шотландската полиция в събота вечер идентифицира нападателя от Глазгоу  като Бадредин Абадла Адам, 28-годишен суданец, предаде МИА.

В изявление в Twitter полицията на Шотландия заяви, че самоличността се "основава на информация, която починалият е предоставил на властите в началото на тази година".

Разследването продължава.

Припомняме, че в петък шестима души бяха наръгани при нападение с нож в центъра на най-големия шотландски град Глазгоу.

Шестима ранени при атака с нож в Глазгоу, нападателят е застрелян
Обновена

Шестима ранени при атака с нож в Глазгоу, нападателят е застрелян

Засега не са ясни мотивите за нападението

Заподозреният нападател бе застрелян по време на инцидента.

По-рано полицаят, ранен при атаката с нож, описа инцидента като нещо, което никога няма да забрави. Дейвид Уайт, който остава в стабилно състояние, благодари на колегите си.

Полицията заяви, че не третират инцидента като тероризъм и че разследванията продължават.

Съобщава се, че мъжът е казал на друг жител, че иска да атакува други хора в хотела, включително персонал, и е започнал да се държи нередно.

Шотландският съвет за бежанци призова за "обединен и достоен отговор в скръб" на нападението в най-големия град на Шотландия и заяви, че многократно е изразявал безпокойство относно търсенето на убежище в хотелите.

Благотворителната организация заяви, че ще поддържа отворена линия за лицата, търсещи убежище през уикенда, според Британската асоциация за преса, тъй като мнозина биха избягали от "травматични преживявания" в родните си страни.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън определи информациите за нападението като "наистина ужасни".

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че е "дълбоко натъжен" от нападението.