Алехандро Майоркас, бивш заместник на секретаря на Департамента за вътрешната сигурност, бе утвърден днес от американския Сенат за секретар на ведомството. Той е първият латиноамериканец и имигрант, който заема важната позиция. Майоркас бе номиниран от президента Джо Байдън през ноември миналата година.

Неговото назначение има за цел скоростна промяна на имиграционните политики на администрацията на Доналд Тръмп, отговор на глобалната пандемия и заплахите за националната сигурност, заедно с възстановяването на отдел, разтърсен сериозно през последните години.

Бутиджидж утвърден като транспортен министър на САЩ

Бутиджидж утвърден като транспортен министър на САЩ

Бившият опонент на Байдън и кмет е първият хомосексуален с пост в парителството

Припомняме, че тази вечер Пийт Бутиджидж бе утвърден за транспортен министър. Той е първият представител от ЛГБТ обществото, който заема пост в американско правителство.

Бившият кмет на Саут Бенд, щата Индиана - 39-годишният Бутиджидж, който бе сред кандидатите за президентската номинация на Демократическата партия, бе номиниран по-рано от президента Джо Байдън за поста.

Байдън изпълнява обещанието си - създаването на администрация, която да отразява разнообразието на живот в Съединените щати.