"С изключителна тъга можем да потвърдим смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн. Неговата любов към великолепни приключения, нови приятели, чудесна храна и напитки и забележителните истории на света го правят уникален разказвач, талантът му никога не спира да ни учудва и ще ни липсва много. Нашите мисли и молитви са с дъщеря му и семейството в това изключително трудно време", съобщават СиЕнЕн.

Бурдейн е бил във Франция за предстоящи епизоди на предаването си. Неговият близък приятел Ерик Рипърт, френският готвач, открива, че Бурдейн не реагира в хотелската си стая тази сутринта. 

Чрез своите телевизионни предавания и книги, Бурдейн изследва човешкото състояние и помага на аудиторията да мисли различно за храната, пътуването и себе си. 

В кариерата си, той получава почти всяка награда, която индустрията може да предложи. Наричат го "оригиналната рок звезда" на кулинарния свят и "Елвис на лошите готвачи".

През 1999 г. той пише статията в "Ню Йоркър" - "Не яжте преди да прочетете това", която се превръща в най-продаваната книга за 2000 г. Води "Антъни Бурдейн: Без резервации" на Travel Channel, като предаването печели две награди "Еми" и повече от десет номинации.

Приемайки наградата "Пийбоди" през 2013 г., Бурдейн описва как се е отнася към работата си. "Ние питаме много прости въпроси:" Какво те прави щастлив, какво ядеш, какво обичаш да готвиш? И навсякъде по света отиваме и питаме тези прости въпроси. Имахме възможността да получим някои наистина удивителни отговори."

СиЕнЕн потвърждава, че причината за смъртта на Бурдейн е самоубийство.

Самоубийството е нарастващ проблем в САЩ. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията публикуваха проучване, че процентът на самоубийствата се е увеличил с 25% в през последните две десетилетия в САЩ. Двадесет и пет държави отчитат повишаване на самоубийствата с повече от 30%. 

Бум на самоубийствата в САЩ от 1999 г.

Бум на самоубийствата в САЩ от 1999 г.

30% увеличение в периода 1999-2016