Американският певец Ар Кели е в ареста, след като е бил задържан в Чикаго по обвинения в секс трафик, съобщават американските медии.

Срещу певеца има повдигнати 13 обвинения, включително за детска порнография и възпрепятстване на правосъдието, уточниха от прокуратурата в Чикаго.

52-годишният Кели вече пледира невинен за повече от 20 сексуални престъпления.

В продължение на две десетилетия Ар Кели, чието истинско име е Робърт Кели, са му повдигани различни обвинения в сексуално насилие.

Те бяха върнати обратно под светлината на прожекторите след документалната поредица "Да оцелееш от Ар Кели", която разказва подробни истории за него във връзка с преследването на тийнейджърки, които започват още в началото на кариерата му.

Срещу ритъм и блус изпълнителят бяха повдигнати 10 обвинения в сексуално насилие през февруари. Той пледира невинен и беше освободен под парична гаранция.

След това през май срещу него бяха повдигнати още 11 обвинения за сексуални престъпления, свързани със сексуално насилие и злоупотреба с непълнолетни на възраст между 13 и 16 години, за което той през миналия месец също пледира невинен.

Все още не е ясно дали новите обвинения са свързани със същите случаи.

Ар Кели вече беше изправен на подсъдимата на скамейка за сексуални престъпления, като беше оправдан по обвинения в детска порнография през 2008 г.