Президентът Доналд Тръмп заяви, че по време на неотдавнашните си срещи с лидерите на Близкия Изток, те са посочили Катар като страна, която финасира радикализъм. Той коментира това и в страницата си в Twitter.

"По време на неотдавнашното си посещение в Близкия изток, аз казах, че няма да може повече да се финансират радикални идеология. Лидерите посочиха Катар - Вижте!"

 

Малко по-късно, Тръмп посочи, че е възможно това да е началото на края на ужаса от тероризма.

 

В края на май, Тръмп посети Саудитска Арабия, Израел и Палестина. От вчера Бахрейн, ОАЕ, Саудитска Арабия, Египет, следван от Йемен, временното правителство на Либия, Република Малдиви и Мавриций скъсаха дипломатическите отношения с Катар.

Кризата между Катар и арабските държави се задълбочава

Кризата между Катар и арабските държави се задълбочава

Египет затвори въздушното си пространство

Според тях, Катар подкрепя тероризма и екстремизма, също така емирството водило враждебна политика и се намесвало във вътрешните работи на арабските държави.

Посланикът на САЩ в Русия, заяви, че страната му не възнамерява да спре борбата срещу ДАЕШ ("Ислямска държава"). Съединените щати ще продължи военното сътрудничество с Катар в рамките на антитерористичната коалиция. Това съобщи посланикът на САЩ в Русия Джон Тефт по време на кръгла маса с представители на руски медии.

САЩ продължaва военното сътрудничество с Катар

САЩ продължaва военното сътрудничество с Катар

Това съобщи посланикът на САЩ в Русия