Офицер от Военновъздушните сили на Израел призна, че армията е допуснала грешка като не е преместила изтребители от подземни хангари по време на проливни дъждове през миналата седмица, пише "Таймс ъв Израел". 

Според въоръжените сили на Израел 8 изтребителя Ф-16 са повредени, след като хангарите във военновъздушната база Hatzor в южната част на страната са били наводнени. Самолетите се очаква да бъдат върнати на въоръжение след скъп ремонт след по-малко от седмица.

Допуснахме грешка като не извадихме самолетите от подземните хангари, обяви офицерът, пожелал анонимност.

Военната цензура първоначално забрани на медиите да съобщават за случая. Армията е критикувана, че не е направила нищо за предотвратяване на вредата за националната сигурност освен потулване на излагацията на ВВС.

Наводненията възникнаха по време на проливни дъждове в Израел миналия четвъртък. Най-малко седем души са загинали при наводнения тази зима.

Канал 12 информира, че няколко механика е трябвало да бъдат спасявани от наводнените хангари, където водата е достигнала 1,5 метра. Армията отказва коментар, но съобщава, че няма пострадали войници при наводненията.