Въпреки нормализирането на въздушния трафик над Европа тази сутрин бяха анулирани два полета от Летище София - за Париж и Мюнхен. Планираните полети от Будапеща, Малага, Барселона и Виена са изпълнени.

Тази нощ властите във Великобритания вдигнаха забраната за полети. Холандското министерство на транспорта също разреши нощните полети в страната.

Авиокомпания "Ер Франс" планира да изпълни всичките си полети на далечни разстояния, предвидени за днес. Няма да има обаче полети на средни разстояния в Северна и Североизточна Европа.

Пет от 16-те германски международни летища вече са отворени. В декларация на агенцията за безопасност на полетите се казва, че условията на въздушното пространство над летищата Хамбург, Бремен, Хановер, Берлин Тегел и Берлин Шьонефелд позволяват обслужването на полети.

По-рано днес президентът на германския превозвач "Луфтханза" Волфганг Майерхубер съобщи, че компанията ще осъществи около 500 полета днес, което е приблизително 1/3 от обикновено обслужваните полети в делничен ден.

Въздушното пространство на Норвегия и Финландия ще бъдат отворени най-рано до 15:00 ч. българско време.

Дания също отвори въздушното си пространство в 12:00 ч. българско време, а летищата в Белгия обслужват всички пристигащи полети. Очаква се обслужването на заминаващите полети да започне в 15:00 ч.