Българин е загинал при сбиване между футболни фенове в Солун, съобщават от Министерството на външните работи.

При инцидента са били ранени и двама други наши сънародници.

Група от деветима българи е присъствала на футболна среща между двата солунски клуба "Арис" и "ПАОК" на 4 януари. Около 16.00 ч. на следващия ден сънародниците ни са се готвели за отпътуване, когато са били нападнати от около 20 души, привърженици на "ПАОК".

При инцидента един от българските фенове получил удар в главата, след което бил блъснат от движещ се автомобил. Въпреки усилията на лекарите в местната болница той починал. Полицията е установила превозното средство, а водачът му се издирва.

Други двама българи от групата са получили наранявания, били са приети в болница в Солун, а впоследствие са били изписани. Останалите от групата са невредими. Всички те са дали свидетелски показания пред полицията.

Генералното ни консулство в Солун е във връзка със засегнатите българи, както и с медицинските и полицейските служби в града. Гръцката полиция разполага с информация за извършеното нападение и работи по задържане на извършителите. Тезата на гръцката полиция е, че се касае за непредизвикано нападение срещу българските граждани. Към тях няма повдигнати обвинения.