Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който загуби предизборната битка с кандидата на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън, подкрепи брат си Лари Сандърс в предизборен клип за място в британския парламент, пише „Гардиън”.

Във видео Сандърс призовава гласоподавателите в Уитни, Оксфордшър, да подкрепят брат му Лари.

Лари Сандърс, който живее във Великобритания от 1969 година, се бори от името на Зелената партия в избирателния район, който ще избере нов депутат в британския парламент на 20 октомври. Този, който спечели изборите ще замени бившия премиер на Великобритания Дейвид Камерън, който напусна Камарата на общините миналият месец.

Бърни Сандърс заявява на видеото, че не знае много за британската политика, „но аз знам много за брат си Лари Сандърс”.

Признавайки, че брат му е „оказал много силно влияние през живота му”, Сандърс отбелязва: „Още от дете аз и Лари обсъждахме въпроси, свързани със социалната справедливост, икономическата справедливост и расовата справедливост. И това, което мога да ви кажа, е, че брат ми е много, много грижовно човешко същество, което иска да види правителство, представляващо всички хора, не само тези, които са на върха”.

Лари, говорител на зелените по здравни въпроси в Оксфорд, е местен съветник и 8 години беше лидер на съвета на Зелената партия в района.

Фаворит обаче е кандидатът на Консервативната партия Робърт Кортс. През 2015 година Камерън спечели в избирателния район с над 60% подкрепа.