Бърни Сандърс подкрепи Хилари Клинтън за президент на САЩ.

Бившият съперник на Клинтън на вътрешния вот в Демократическата партия заяви, че „тя трябва да стане нашият следващ президент”.

С това окончателно се слага край на вътрешната кампания в Демократическата партия за излъчване на кандидат за държавен глава дни преди конвента, който трябва да вземе окончателното решение.

Нямам достатъчно делегати, за да спечеля номинациятa...секретарят Клинтън отива на конвента с 389 делегати повече от мен и има много суперделегати, каза Сандърс, който се присъедини към Клинтън на предизборен митинг в Портсмут, Ню Хемпшир.

Секретарят Клинтън спечели процеса по номинация в Демократическата партия и аз я поздравявам за това. Тя ще бъде номинацията на Демократическата партия за президент. И аз възнамерявам да направя всичко по силите си, за да стане сигурно, че тя ще бъде следващият президент на САЩ”, изтъкна още той.

Снимка 244097

Източник: GettyImages

Днес дойдох тук не, за да говоря за миналото, а за да се фокусирам върху бъдещето. Това бъдеще ще бъде оформено повече от това, което се случи на 8 ноември...в сравнение с всяко друго събитие в света. Дойдох тук, за да заявя възможно най-ясно защо подкрепям Хилари Клинтън и защо тя трябва да стане нашият следващ президент”, обяви Сандърс.

В тези напрегнати, по думите му, времена в САЩ тези избори трябва да донесат на американския народ обединение, а не разединение.

Последното нещо, от което се нуждае Америка е президент, който не го е грижа дали милиони американци ще загубят достъпа си до здравна грижа, от която те се нуждаят, добави още той, намеквайки за Доналд Тръмп.

 „Хилари Клинтън ще бъде изключителен президент и аз съм горд да стоя тук до нея”, убеден е той.

В края на обръщението Клинтън и Сандърс се прегърнаха, а присъстващите започнаха да скандират „Хилари”.

Снимка 244099

Източник: GettyImages

Хилари Клинтън от своя страна се обърна към бившия си конкурент и каза: „Гордея се да се боря заедно с теб, защото, мой приятелю, настъпи време за всички нас да се изправим заедно”.

В същото време Тръмп разкритикува Сандърс в „Туитър” за решението да подкрепи Клинтън.