Бето О'Рурк, един от кандидатите от Демократическата партия за президент на САЩ, започна предизборната си кампания 2020 във всекидневната на избирател в щата Айова, пише "Гардиън".

Той заяви на първия ден от кампанията си пред около 125 души, че има "някои уникални неща", които ще представи в битката.

О'Рурк даде старт на кампанията си във всекидневната на Ранди Нейбър, който харесва бившия вицепрезидент Джо Байдън.

Изгряващата звезда на демократите Бето О’Рурк се кандидатира за президент на САЩ

Изгряващата звезда на демократите Бето О’Рурк се кандидатира за президент на САЩ

Демократът от Тексас е сравняван с бившия президент Барак Обама

Бето е един от кандидатите, които бих искал да бъде избран от партията. Но аз харесвам Байдън. Байдън е опитен. Байдън е свързан с работната класа. Аз съм стар и знам, че трябва да избираме по-млади хора за политически лидери, коментира Нейбър.

Нейбър поканил 30 души. Часове преди събитието в град Мускатин в щата Айова О'Рурк обяви кандидатурата си за президент. Един от приятелите на Нейбър пресметнал, че около 125 души са присъствали в къщата, включително и значителен брой журналисти.

"Вярвам, че притежавам някои уникални неща, които ще представя в тази кампания", каза О'Рурк. Имайки предвид ежедневните коментари на президента на САЩ Доналд Тръмп за мигрантското нашествие през американско-мексиканската граница, демократът отбеляза, че е единственият кандидат от границата на САЩ с Мексико.

О'Рурк похвали американската демокрация "като най-ефективната система на управление, известна на човека". Минути по-късно той се оплака, че демокрацията е "превзета от корпорациите и техните пари".

Днес в интервю за CBS This Morning О'Рурк заяви, че следващите президентски избори са най-добрият начин за сваляне на Доналд Тръмп.