Депутатът от Държавната дума и бивш прокурор на Крим Наталия Поклонская заплаши, че ще се върне в един от курортите на полуострова със специалните части, за да възстанови реда. Това написа тя в канала си в социалната мрежа "Телеграм".

Идеята се е появила, след като Наталия Поклонская е посетила Феодосия - "перлата на Крим с разнообразни атракции и уникална природа". "Но днес този град просто оцелява и трябва да понесе такова унижение като изхвърляне на отпадни води в морето, строителството на крайбрежната ивица, сметищата", оплака се Наталия Поклонская. 

Тя е депутат в парламента от партията на президента Владимир Путин.

Поклонская добави, че ситуацията в града се влошава от дейностите на "добре познат на целия Крим" строител "- специалист по измами, който, вероятно, има" лиценз "да продължава с измамите." Депутатът беше възмутен от неговата неприкосновеност и недосегаемост на правосъдието.

Тя обеща да предаде предложенията си за подобряване на инфраструктурата на Феодосия на губернатора на полуострова Сергей Аксенов.

В средата на юли Поклонска бе възмутена от масовото изнудване на туристи в курортното селище Орехово. Тя се срещна с местните власти и попита защо плажуващите се таксуват 100 рубли за посещение на плажа и още 200 рубли на ден за поставяне на палатки там. В резултат на това депутатът принуди служителите да върнат събраните от тях пари на почиващите.

"Обещавам, че в свободното си време лично ще посетя плажовете на Крим. А за ръководителите на крайбрежните райони и градове (...) препоръчвам честно да отговорят на себе си: бихте ли почивали на тези плажове? " - обобщи Наталия Поклонская.