Малка бомба избухна до посолството на Израел в Ню Делхи на годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави, информира АП.

Няма информация за пострадали хора, но израелски представител коментира пред осведомителната агенция, че инцидентът се разглежда като свързан с тероризъм.

Прозорците на три автомобила са счупени.

Полицията каза, че "самоделното взривно устройство е било с много ниска интензивност". В съобщение на полицията се казва, че първоначалното впечатление е, че това е било злонамерен опит за създаване на сензация.

"Ние разглеждаме това като терористична атака", коментира израелски представител в Йерусалим.

В индийската столица мерките за сигурност са засилени заради протестите на фермерите.

Районът около посолството е отцепен и е наводнен от полиция, паравоенни, сапьори и сили за борба с тероризма.

Според медии бомбата е взривена около 17,05 часа. Предполага се, че е била поставена в саксия на тротоара до посолството.

Министерството на външните работи на Израел потвърди, че няма пострадали хора и няма щети по посолството.

Инцидентът е на 29-атата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави. Двете държави поддържат близки отношения. Индия е един от най-големите купувачи на израелска военна техника.

През февруари 2012 г. при бомбената атака срещу израелска дипломатическа кола в Ню Делхи пострадаха военното аташе, служител на посолството и други двама. Премиерът Бенямин Нетаняху обвини Иран за атаката.