Бразилия съобщи за още 25 012 потвърдени случая на новия коронавирус през последните 24 часа и 201 смъртни случая от COVID-19.

Това съобщи министерството на здравеопазването във вторник, цитирано от "Ройтерс".

Южноамериканската държава е регистрирала 5 700 044 случая от началото на пандемията, докато официалните жертви са нараснали до 162 829, според данни на министерството.

Това е второто най-фатално огнище в света след Съединените щати.

Припомняме, че по-рано бразилският здравен регулатор Anvisa съобщи, че спира клиничните изпитания на китайска ваксина срещу коронавируса след нежелани реакции при доброволец.

Осведомителната агенция отбелязва, че това е сериозен удар за един от най-напредналите кандидати за ваксина.

От Anvisa информират, че са решили да спрат клиничните изпитания на ваксината CoronaVac след сериозен инцидент на 29 октомври.

Пояснява се, че не могат да разкрият подробности какво се е случило заради правилата, но такива инциденти включват смърт, потенциални фатални странични ефекти, инвалидност, хоспитализация, дефекти при раждане и други.

Бразилия спря китайска ваксина срещу Covid-19

Бразилия спря китайска ваксина срещу Covid-19

Ваксината на Sinovac е във Фаза III на изпитания

Спънките около ваксината CoronaVac, разработена от китайската фармацевтична компания Sinovac Biotech, са съобщени след новината, че кандидатът за ваксина на фармацевтичния гигант Pfizer е показал 90% ефективност.

Ваксините на Pfizer и Sinovac са във Фаза III на изпитания - последната преди да бъдат одобрени.

И двете са изпитвани в Бразилия, втората най-засегната държава в света след САЩ. В Бразилия има повече от 162 000 жертви на коронавируса.