Бразилски депутат, който твърди, че Бразилия не прави достатъчно срещу корупцията в политиката, внесе законопроект, който предвижда наказание за всеки осъден политик за корупция с ампутиране на двете ръце, информира "Ройтерс".

Законодателното предложение не се очаква да бъде прокарано в Конгреса на Бразилия, където десетки законодатели са разследвани за корупция и пране на пари.

Конгресменът Емерсон Петрив, по-известен с политическото си име Бока Аберта, обяви, че държавата се нуждае от драстичната мярка заради голямата корупция и безнаказаност.

Шокиращ законопроект, но за съжаление мнозинството политици крадат парите на данъкоплатците. В арабски държави никой не краде от никого заради страх, че може да остане без ръка, обоснова се той.

Петрив добави, че предложението му се подкрепя от обществото, но трябва да се приеме от конгресмените, които не са хванати да крадат.

Бразилия вкара в затвора десетки бизнесмени и политици след избухване на най-големия корупционен скандал в държавата, известен като Car Wash, но много са освободени, включително и бившият президент Луис Инасиу Лула да Силва.

Настоящият крайнодесен президент Жаир Болсонару обеща да прочисти бразилската политика от корупцията.