Новият, т.нар. "британски" щам на коронавируса стигна и до Хонконг, съобщава "Ройтерс".

По данни на Министерството на здравеопазването на спецалния административен район са заразени двама студенти, които са се завърнали в Хонконг от Великобритания.

Лидерът на азиатския финансов център Кари Лам заяви, че правителството е осигурило 7,5 милиона дози от ваксината на АстраЗенека и търси четвърти източник, за да осигури адекватно снабдяване на 7,5-те милиона жители на града. Те ще могат да избират коя ваксина искат да им бъде поставена.

Лам призова гражданите да се ваксинират за свое добро и това на близките им.

В Италия регистрираха новия "британски" щам на коронавируса

В Италия регистрираха новия "британски" щам на коронавируса

Болният е в болница в Рим

Хонконг вече е поръчал 7,5 милиона дози от китайската Sinovac Biotech Ltd, както и 7,5 милиона дози ваксини на Fosun Pharma-BioNTech. Очаква се първата партида от един милион дози ваксини от Sinovac да бъде доставена в Хонконг през януари.

Лам посочи, че правителството е приело закон за извънредни ситуации, който позволява на властите да съкратят нормалната процедура за регулиране, за да предоставят ваксини на населението.

От вчера Хонконг забрани всички полети от Обединеното кралство, като по този начин стана първият град в Азия с подобна забрана.

В края на ноември Хонконг отбеляза скок на новозаразените, което накара властите отново да затворят ресторантите след 18.00 часа, както и фитнес залите и салоните за красота. Предвижда се мерките да останат в сила поне до 6 януари.

"Британският щам" е втора мутация на COVID-19 с по-лесно разпространие

"Британският щам" е втора мутация на COVID-19 с по-лесно разпространие

Нина Александрова: Има повод да бъдем много внимателни