Снежна буря и силен вятър връхлетяха Северна и Западна Германия. Неблагоприятните метеорологични условия спряха влакове и доведоха до стотици транспортни произшествия, информира АП.

Полицията съобщи, че 28 души са ранени по заледените пътища.

Германската метеорологична служба (DWD) призова хората да си останат по домовете. Властите прибраха бездомниците на топло след падане на температурите под нулата.

Снимка 517457

Източник: ЕПА

Националната железопътна компания "Дойче бан" обяви, че основните пътнически влакове между Хамбург и Хановер, Берлин и Западна Германия са спрени заради натрупалия сняг по релсите и контактната мрежа. Някои железопътни връзки в Източна Германия също са прекъснати, макар че снеговалежът е по-обилен в северозападната част.

Полицията в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия съобщи тази сутрин, че са регистрирани 222 инцидента от събота следобед заради лошото време. Силите на реда добавиха, че двама от 28 пострадали са в тежко състояние.

Снимка 517453

Източник: ЕПА

Западният град Мюнстер е сред най-засегнатите. В града е наваляло толкова много сняг по улиците, че линейките не могат да се движат и целият транспорт е спрян. Повече от 30 сантиметра сняг е натрупал, като на места достига до 1 метър. Днес се очакват още снеговалежи.

Във Вупертал, Западна Германия, пожарникари трябваше да спасяват шестима пътници от известната окачена железница, след като ледените условия спряха влак. Пожарникарите трябваше да използват подвижни стълби, за да достигнат до влака и да извадят пътниците, информира ДПА.

В редица градове властите прибраха бездомниците на топло в приюти.

Снимка 517456

Източник: ЕПА

Докато Западна Германия се бори със снеговалеж и ниски температури, в Южна Германия се радват на пролетно време.

В Нидерландия снеговалеж принуди правителството да отмени среща на кризисния щаб за коронавируса.

Снимка 517455

Източник: ЕПА