Властите в Черна гора започнаха да публикуват списък с имената на всички хора, които в момента са поставени под карантина. Те се надяват да накарат гражданите да не нарушават правилата, пише "Гардиън".

На сайта на правителството са публикувани имената и адресите на тези, които трябва да стоят под домашна карантина, защото са се върнали от чужбина или са били в контакт с хора, носители на коронавируса. Те са разделени по градове.

Първа жертва на коронавируса в Черна гора

Първа жертва на коронавируса в Черна гора

В момента в Черна гора има 22 души с коронавирус

Предвиждат се наказания за тези, които нарушат карантината, но властите отбелязаха, че все още много хора продължават да нарушават правилата. В съобщение на сайта се казва, че решението да се публикуват имената е за предпочитане пред блокиране на цялата страна.

Първият случай на коронавирус в Черна гора беше потвърден през миналата седмица. Страната забрани полетите и затвори ресторанти, бирарии и повечето магазини.

Черна гора обяви първи два случая на COVID-19

Черна гора обяви първи два случая на COVID-19

Това беше единствената европейска страна без установени вирусоносители...

В момента в Черна гора има 22 души с коронавирус. Здравните власти обявиха, че други 5500 души са под наблюдение. По-рано стана ясно, че в Черна гора е регистрирана първа жертва на вируса.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват около 340 000 случаи и близо 15 000 починали в 167 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".