Тригодишно момче, което е оцеляло само две денонощия в гората при ниски температури, е заявило пред полицията и семейството си, че е получило помощ от приятелска мечка, която е била с него през цялото време, информира АП.

В четвъртък вечерта спасителни екипи отговорили на сигнал за плачещо детенце. Те открили Кейси Хатаеуй в храсти. Момчето било мокро и премръзнало, но здраво. Кейси се изгубил във вторник при толкова неблагоприятни метеорологични условия, че последвалото издирване било прекратено.

В гората в Северна Каролина момчето е получило помощ - може би наистина, може би въображаема, но със сигурност е била полезна. Щатът е дом на много черни мечки.

Местен шериф коментира, че Кейси е разказал, че е срещнал приятел в гората - мечка. Кейси Хатаеуй споделил това и пред леля си.

"Той каза, че се е размотавал с мечка два дни", написа леля му Бреанна Хатаеуй във "Фейсбук". "Бог му изпрати приятел, за да го пази. Бог е добър Бог. Случват се и чудеса", добави тя.

Момчето си е играело с други две деца в задния двор на баба си във вторник, но не се е върнало в къщата с тях. Тогава температурата е била около -6 градуса по Целзий.

Кейси се е отървал само с няколко драскотини. След откриването му от спасителите той поискал вода и при майка си.