Властите в Гърция потвърдиха за четвърта жертва на коронавируса. 53-годишен мъж е починал рано тази сутрин, пише "Гардиън".

Гърция затваря курортите си заради коронавируса

Гърция затваря курортите си заради коронавируса

Гръцките власти обявиха днес нови 38 случая на заразени...

Мъжът, най-младата жертва до момента, е хванал вируса, докато е работил в болница в северния град Костур. Известен с кожата за дрехи и с връзките си с Италия, градът е сериозно засегнат от коронавируса. Местни, които са присъствали на седмицата на модата в Милано през февруари, са сред заболелите.

Министерството на здравеопазването обяви, че до момента 228 души са заболели. Повечето са гърци и не се включват Том Ханкс и Рита Уилсън, които наскоро бяха обявени за почетни граждани на страната.

В Гърция трима починали и 190 случая на коронавирус; Турция затвори границата за 9 държави

В Гърция трима починали и 190 случая на коронавирус; Турция затвори границата за 9 държави

Двамата починали са мъже на 67 и 90 г.

Петима от заболелите са в критично състояние.

От днес гърците не могат да се събират на плажовете и курортите, след като премиерът Кириакос Мицотакис предприе безпрецедентни мерки. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 152 00 потвърдени случая, а починалите са повече от 5700. Регистрирани са случаи в 141 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 156 000 случая и над 5800 починали.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".