Бедните американци биха загубили федерални помощи в размер на милиарди долари съгласно законопроекта за данъците на Сената, съобщава Си Ен Ен.

Това до голяма степен се дължи на факта, че законодателството ще премахне индивидуалния мандат, който изисква почти всички американци да получат здравно осигуряване или да платят санкция. Това би довело до 13 милиона по-малко хора, които имат покритие през 2027 г.

Онези, които печелят по-малко от 40 000 щатски долара годишно, ще бъдат още по-силно засегнати през 2025 г.. От друга страна, хората с по-високи доходи ще се радват на данъчни облекчения.

Законодателството на Сената би направило множество промени в данъчния кодекс, но по-голямата част от индивидуалните съкращения на данъците ще изтекат след 2025 г. Те включват промяната на ставките на отделните данъци, почти удвояване на стандартното приспадане, премахване на личните освобождавания, и отменяне на държавното и местното данъчно приспадане.

През 2027 г., след като изтекат разпоредбите за индивидуалния данък върху доходите, повече американци от средната класа ще бъдат засегнати. Само тези, които печелят повече от 75 000 долара годишно, ще намалят федералните си данъци.