Кандидатите от Демократическата партия на САЩ изпреварват републиканците в 69 конкурентни избирателни района в страната. Показва наскоро проведено проучване на Washington Post-Schar School.

В момента рейтингът на одобрение на президента на САЩ Доналд Тръмп е под 50%, което потенциално ще усложни задачата на републиканците в битката на частичните избори през ноември, отбелязват авторите на изследването.

В проучването са включени 2 672 гласоподаватели в избирателни райони, от които повечето са под контрол на Републиканската партия. Изследването показва, че повечето анкетирани предпочитат кандидатите на Демократическата партия (50%) в сравнение с 46% в полза на Републиканската партия.

Подкрепата за демократите предимно е в резултат на това, че повечето жени (51%) ще гласуват за Демократическата партия в сравнение с 46% от жените за републиканците.

В районите, където е проведено проучването и които са спечелени от Тръмп през 2016 г., 48% казват, че ще гласуват за демократите на изборите през следващия месец.

Сред оспорваните места, включени в проучването, са седем избирателни района в Калифорния, пет във Флорида, четири в Илиной и три в Северна Каролина.