Докладът на специалния прокурор Робърт Мълър е повече от 300 страници, обявиха американски източници пред вестник "Ню Йорк таймс".

През миналата седмица Мълър предаде заключенията си на правосъдното министерство след двугодишно разследване дали Русия се е намесила на президентските избори в САЩ през 2016 г., както и дали е имало сговор между предизборната кампания на Доналд Тръмп и Москва. Докладът все още не е публично огласен.

Преди дни главният прокурор Уилям Бар предостави на Конгреса обобщение на заключенията на Мълър, които бяха поместени само на четири страници, което според "Ню Йорк таймс" повдига нови въпроси.

Специалният прокурор Робърт Мълър заключи, че Тръмп не е сътрудничил с руското правителство по време на кампанията си през 2016 година.

Демократите, които като всички други законодатели все още не са виждали пълния доклад обвиняват Бар в прикриване на информация. Те конкретно се фокусират върху очевидните различия във вижданията на Бар и Мълър дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието. Демократите настояват главният прокурор да публикува целия доклад, озаглавен "Доклад за разследването на руска намеса на президентските избори 2016".

Правосъдното министерство отказва да съобщи какъв е обемът на доклада.

В сряда се появи информация, че докладът е 700 страници.

За сравнение докладът от разследването на президента Бил Клинтън през 1998 г. е 445 страници. Специалната комисия 9/11 за атаките на 11 септември 2001 г. публикува разкритията си на 567 страници. Правосъдното министерство на САЩ изготви доклад от 568 страници за случая с имейлите на Хилари Клинтън.