Допуснати са грешки. ФБР можеше и трябваше да направи повече. Това признаха от ФБР за нападението в училището във Флорида. Зам. директорът Дейвид Бодич заяви това по време на изслушване от сенатска съдебна комисия относно сигурността в училищата, предаде АП.

По думите му, било е възможно нападението да бъде предотвратено, но не е било направено нужното. Той отговори отрицателно на въпрос дали местните власти са били предупредени за Никълъс Крус, след като са получили сигнали за младежа. По-рано се появи информация за получени 50 сигнала срещу 19-годишния стрелец и брат му, докато официално губернаторът съобщи за много по-малко. 

Измина месец от стрелбата в училището Marjory Stoneman Douglas в щата Флорида, при която загинаха 17 души, а много други бяха ранени. Стана ясно, че стрелецът е бивш ученик, изключен от гимназията, с известни на всички проблеми. 

Американският президент Доналд Тръмп реагира гневно на тези разкрития и се закани за промени, след които учениците да имат нужнат6а сигурност в училище. 

Хиляди ученици в САЩ излязоха на национален протест срещу оръжията

Хиляди ученици в САЩ излязоха на национален протест срещу оръжията

С протестите също се отбелязва един месец от стрелбата в училище в щата Флорида

Припомняме, че трагедията върна дебата за и против притежаването на оръжие от американските граждани, тема, която дълбоко разделя обществото. 

Хиляди ученици в САЩ организираха демонстрации с призиви за прекратяване на нападенията с огнестрелно оръжие. 

Подобни демонстрации са запланувани дори в Австралия, Великобритания и Германия.