След като е избягал от правосъдието в Италия заради двойно убийство, известен сръбски гангстер беше осъден на доживотен затвор в Испания за убийството на трима души, двама от които полицаи, информира "Франс прес".

Съдебни заседатели в Теруел миналата седмица признаха Норберт Фехер за виновен за убийството на животновъд и двама полицаи в североизточната испанска област Арагон през декември 2017 г.

Съдът на Теруел днес постанови доживотна присъда за убийството на един от полицаите и 25 години за другите две убийства, без шанс за предсрочно освобождаване в продължение на 30 години.

Сърбинът също така трябва да плати над 3 млн. евро като кръвнина на семействата на трите жертви.

Същият съд в Теруел го призна за виновен по две обвинения за опит за убийство и го осъди на 21 години зад решетките за стрелба по други двама мъже в района на Теруел малко преди ареста му през декември 2017 г.

Смятан за бивш войник, Фехер е нападнал четирима служители на затвора с остро парче плочка точно преди да бъде прехвърлен в съда, за да започне процеса му по-рано този месец, уточниха затворническите власти.

Той избягал през април 2017 г., след като убил барман и охранител в Северна Италия, бягайки в Испания по-късно същата година, за да избяга от италианското преследване.

Известен както в Италия, така и в Испания като "Игор Руснака", през април 2018 г. той беше осъден задочно за двойното убийство от италиански съд, който го осъди на доживотен затвор.

По време на престоя си в Италия и Испания Фехер е използвал до 23 псевдонима и се е хвалел, че по-рано е бил бивш сръбски паравоенен, бивш руски шпионин, заточен в Китай и жиголо в Испания, уточни в. "Паис".