Джаред Къшнър е използвал личния си имейл, за да комуникира със съветниците в Белия дом като старши съветник на тъста си Доналд Тръмп, информира АФП.

По време на предизборната кампания Тръмп редовно атакуваше съперника си Хилари Клинтън, че е използвала личната си поща, докато е заемала поста на държавен секретар. Според американския президент тя трябва да влезе в затвора.

След проведено разследване ФБР препоръча да не се повдигат обвинения на Клинтън, но подчерта, че е била "изключително нехайна" при работенето с чувствителна информация.

Позовавайки се на четирима официални представители, "Политико" пише, че Къшнър е използвал личния си имейл, за да изпраща съобщения на високопоставени съветници на Белия дом и външни съветници за медийното отразяване, планиране на събития и други въпроси.

Няма данни в имейлите да има секретна или чувствителна информация, допълва изданието, но могат да бъдат включени в архивите според Закона за президентските архиви.

Една от отговорностите на Къшнър в администрацията на Тръмп е да посредничи за мир между Израел и Палестина.

Адвокат на Къшнър потвърди информацията. В съобщението се казва, че по-малко от 100 имейла от януари до август са изпратени или получени в личния имейл на Къшнър. Допълва се, че са свързани с кореспонденция с негови колеги в Белия дом.

Къшнър е проверяван във връзка с руската сага.