Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин обеща да "трансформира" Великобритания и да се справи с малцината, които управляват корумпирана система, информира Би Би Си.

Лейбъристите дадоха старт на предизборната си кампания.

Корбин обеща да "възстанови" обществените услуги и да удари "данъчните мошеници, хитрите земевладелци, лошите босове и големите замърсители". По време на реч в Южен Лондон Корбин определи изборите на 12 декември като "веднъж на поколение шанс за трансформиране на нашата страна". Той беше бурно аплодиран, след като обяви, че лейбъристите започват "най-голямата кампания в историята, насочена към хората".

Мишел Барние: Брекзит без сделка още е възможен

Мишел Барние: Брекзит без сделка още е възможен

Бъдещите търговски преговори може да бъдат "трудни"

Вие знаете какво наистина плаши елита. Те се страхуват да плащат данъците си. На тези избори ще се борят по-здраво и по-мръсно от преди. Те ще хвърлят всичко срещу нас, защото знаят, че не се страхуваме да ги изобличим. Така че ние ще погнем данъчните мошеници, ще погнем хитрите собственици на земя, ще погнем лошите босове, ще погнем големите замърсители, защото знаем на коя страна сме, закани се той.

Корбин увери, че Националната здравна служба "не е за продан" и всяко бъдещо търговско споразумение със САЩ не трябва да предоставя достъп на компаниите от тази страна до службата.

Туск: ЕС официално отложи Брекзит, но вероятно за последен път

Туск: ЕС официално отложи Брекзит, но вероятно за последен път

ЕС27 официално одобри отлагането. Може би е за последен път.

Джереми Корбин заяви още, цитиран от "Гардиън", че премиерът Борис Джонсън е виновен, че страната не е напуснала ЕС на 31 октомври и обеща да разреши казуса.

Но премиерът на Великобритания Борис Джонсън обвинява Корбин за отлагането на Брекзит.

Лейбъристът каза още, че ще поиска от британците да изберат между "разумно" споразумение за Брекзит и оставане в ЕС, което според него "не е толкова сложно".