Сенаторът Джон Маккейн, наскоро диагностициран с агресивна форма на рак на мозъка, ще се върне в Сената във вторник, за да вземе участие в критичен вот за здравното законодателство, съобщи Си Ен Ен.

Повечето републиканци го очакваха да пропусне решаващия вот и да се върне във Вашингтон на по-късна дата. Но Джон Маккейн може да помогне на партията си в критичния вот, за да започне обсъждане на законодателството в областта на здравеопазването, което е на път да се срине.

Джон Маккейн има злокачествен мозъчен тумор

Джон Маккейн има злокачествен мозъчен тумор

80-годишният Маккейн не е в Сената тази седмица

"Сенатор Маккейн очаква да се върне утре в Сената на САЩ, за да продължи работата по важното законодателство, включително реформата в здравеопазването, Закона за националната отбрана и за новите санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея", се казва в изявление на офиса на Джон Маккейн.

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп шеговито заплаши, че ще уволни министъра на здравеопазването Том Прайс, ако сенатът не отмени закона за здравеопазването Обамакеър, предаде АП. Тръмп направи изявлението на национална среща на хиляди бой скаути в Западна Вирджиния.