Британският премиер Борис Джонсън призова сънародниците си, работили от вкъщи заради ограниченията, наложени от пандемията, да се върнат в офисите на компаниите си, предаде The Sun. 

Очаква се от август те да могат да се завръщат масово. 

Пом думите му, той разбира, че дистанционната работа е удобна за много хора, но животът трябва да се върне към нормалния си ритъм. 

Така ще бъдат променени основните насоки на властите в Лондон - служителите на всички по-периферни бизнеси да могат да работят дистанционно. 

Все още обаче старите съвети не са премахнати от правителствените сайтове. 

Джонсън обеща по-рано да проведе проучване как се справя страната с кризата с коронавируса.

Той обаче заяви, сега не е моментът за това, тъй като борбата с пандемията продължава.

Борис Джонсън иска британците да носят маски в закрити пространства

Борис Джонсън иска британците да носят маски в закрити пространства

Мисля, че в магазините е много важно да се носят маски

От опозицията настояха за проучване и разкритикуваха министрите, че са закъснели с въвеждането на блокадата и масовото тестване за COVID-19. Забавяне е имало и при осигуряването на защитно оборудване.

Джонсън неколкократно е подчертавал, че правителството му е взело правилните решения в точното време. Той обаче признава, че Великобритания трябва да си извлече поуки от пандемията, при която се оказа една от най-засегнатите държави.

"Ще се постараем да си научим урока от тази пандемия в бъдеще и със сигурност ще проведем независимо проучване какво се е случило", увери той парламента.