Разочарование от напредъка в преговорите за Брекзит между Великобритания и ЕС изрази премиерът Борис Джонсън.

Той направи изявлението в разговорите си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, предаде Evening Standart.

Министър-председателят каза, че ще обмисли резултата от срещата на върха на ЕС тази седмица, преди да посочи следващите стъпки на Обединеното кралство, са съобщили от "Даунинг стрийт".

Малко след разговора в сряда вечерта, фон дер Лайен написа в Туитър, че "има още много работа пред нас", за да постигнем сделка.

Евролидерите ще участват на двудневна среща на върха в четвъртък и петък. Очаква се те да обявят, че не е постигнат пробив на преговорите за сключване на търговско споразумение между Великобритания и Европейския съюз след Брекзит.

Евролидерите ще заявят на срещата, че напредъкът по ключовите за ЕС въпроси все още не е достатъчен, за да бъде постигнато споразумение. Те ще поискат от главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние да засили преговорите за постигане на споразумение, което може да се приложи от 1 януари 2021 г.

Няма пробив на преговорите за Брекзит, ще обявят евролидерите

Няма пробив на преговорите за Брекзит, ще обявят евролидерите

Евролидерите ще участват на двудневна среща на върха в четвъртък и петък

В документа се отбелязва още, че лидерите ще призоват страните членки да засилят подготовката в случай на Брекзит без сделка.

Великобритания излезе от ЕС на 31 януари и ще напусне единния пазар и митническия съюз на 31 декември след 11-месечен преходен период.