Известният американски убиец Чарлз Менсън, който ръководи псевдокомуната "Семейство Менсън" в Калифорния в края на 60-те г. на ХХ век и уби бременната холивудска звезда Шарън Тейт, е хоспитализиран заради влошаване на здравословното му състояние.

Това съобщи сайтът за клюки TMZ, цитиран от АФП.

Позовавайки се на анонимни източници, сайтът отбелязва, че 83-годишният с татуирана свастика на челото си е вкаран в болница в Бейкърсфийлд в Централна Калифорния преди три дни. Той е бил ескортиран от петима полицаи.

Менсън беше хоспитализиран през януари, според сайта, след сериозен кръвоизлив в червата. Той трябваше да бъде опериран, но лекарите решиха, че е твърде слаб и го върнаха в затвора.

Един от най-известните престъпници в САЩ, Менсън е зад решетките повече от 4 десетилетия.

Той беше осъден на смърт през 1971 г. с други четирима сподвижници за касапница през август 1969, при която бяха убити седем души, включително Тейт, която беше съпруга на френско-полския филмов режисьор Роман Полански. Тейт тогава е била бременна.

Впоследствие присъдите бяха намалени до доживотен затвор.

Описвайки се като преродения Исус Христос, Менсън организира серия от убийства, за да предизвика война между белите и чернокожите. Той предполагал, че белите ще победят и ще го изберат за техен лидер.