За първи път социалдемократите започнаха да губят подкрепа, откакто избраха Мартин Шулц за лидер и кандидат за канцлер на партията в Германия, съобщава "Дойче веле", позовавайки се на социологическо проучване.

Германия на кръстопът - Шулц изпревари Меркел

Германия на кръстопът - Шулц изпревари Меркел

Социалдемократите събират 30% подкрепа...

Социалдемократите губят 1%, докато подкрепата за християндемократите и "Алтернатива за Германия" остава непроменена, пише "Билд ам зонтаг".

Седмичното проучване "Sonntagstrend", проведено от Emnid, показва, че социалдемократите събират 32% подкрепа. Въпреки че има минимален спад от 1%, социалдемократите продължават да са до Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз. Без промяна от миналата седмица консерваторите получават 32 на сто подкрепа.

Шулц бие Меркел при пряк вот за канцлер

Шулц бие Меркел при пряк вот за канцлер

Това става ясно от анкета на Forschungsgruppe Wahlen

"Алтернатива за Германия" остава трета сила в Германия с 9 на сто, следвана от Левицата и Зелените с 8 и 7% съответно. Само Свободната демократическа партия подобрява представянето си, увеличавайки подкрепата си с 1% до 7 на сто.

Въпреки че през последните седмици социалдемократите изпревариха консерваторите на канцлера Ангела Меркел и Шулц показа реални шансове да поеме управлението на страната, повечето анкетирани не вярват, че бившият председател на Европейския парламент може да победи Меркел на изборите през септември.

За първи път от 10 г. социалдемократите изпревариха консерваторите на Меркел

За първи път от 10 г. социалдемократите изпревариха консерваторите на Меркел

Това става ясно от социологическо проучване на DeutschlandTrend

Според проучването 50% се съмняват, че Шулц ще влезе в канцлерството, докато 36% твърдо вярват, че той няма да успее.

Това подсказва, че "ефектът Шулц" може да отшуми. 57% смятат, че не може да се вярва на предизборното обещание на Шулц да се подкрепят "трудолюбивите хора", докато 36% се доверяват на обещанието му.

Социалдемократите бият десницата на Меркел при избори днес

Социалдемократите бият десницата на Меркел при избори днес

Избирането на Мартин Шулц за председател даде мощен импулс

Германските федерални избори са запланувани за 24 септември 2017 г.