Най-малко 18 души бяха убити, а трима други - ранени в неделя при експлозии на мини в централна Сирия. Две мини са избухнали в село Ал-Саламия, разположено в източната част на Хама, съобщи агенция SANA. Районът, в който е станала експлозията, се контролира от силите на режима на президента Башар Асад и подкрепяните от Иран чуждестранни групировки.

Припомняме, че по-рано при ракетни удари по импровизирани петролни рафинерии в Северна Сирия бяха убити четирима души, още 20 души бяха ранени. Това съобщиха от Сирийския център за наблюдение на правата на човека. От центъра уточниха, че поредицата от удари, предприети от руски военни кораби и от присъдружните им сирийски правителствени сили, са поразили импровизираните рафинерии в провинция Алепо снощи, причинявайки огромен пожар в района, контролиран от Турция и присъдружните ѝ сирийски бунтовници.

Най-малко петима загинали и десетки ранени при бомбена атака в Сирия

Най-малко петима загинали и десетки ранени при бомбена атака в Сирия

Сред загиналите има и деца

Във войната в Сирия загинаха повече от 387 000 души, а милиони бяха разселени, откакто започна през 2011 г. с брутални репресии срещу антиправителствените протести. По-късно тя се превърна в сложен конфликт, включващ джихадисти и чужди сили.

Северната съседка Турция завзе контрола над няколко региона в Сирия във военни кампании срещу терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") и кюрдските бойци от 2016 г.