Експлозия на битова газ е срутила жилищен вход в Ярославъл, съобщават руски медии.

Трагедията се е разиграла тази сутрин, уточнява Интерфакс.

За нещастие всички са спели по време на инцидента. Властите смятат, че около 40 души може да са затрупани. Досега са извадени чеитирма живи, уточнява Лента.ру. Те са със сериозни наранявания и фрактури и са били хоспитализирани в критично състояние. 

Сградата е била с четири входа. Срутил се е последният. Живущите в останалите три входа са евакуирани.

Спасители от Москва са излетели, за да окажат помощ. От руските спецслужби изключват версията за атентат в срутения блок.

Жилищната сграда е пететажна. Към момента се съобщава за четирима загинали.

Екипите за извънредни ситуации се опасяват, че много хора са затрупани под развалините.

Представител на Министерство на извънредните ситуации заявил пред РИА Новости, че вследствие на газовата експлозия се е срутил един от входовете от първия до петия етаж. Най-малко 10 апартамента били разрушени, пет от тях - напълно.

Властите потвърждават, че телата на четирима загинали са извадени изпод руините.

Данните за броя на хората, които може да се намират под руините, е противоречив, съобщава RT. 40 души са регистрирани официално като местожителство в срутилата се част на сградата, но властите не вярват всички те да живеят постоянно там.

Министерството на извънредните ситуации изчислява, че между седем и 20 души може да са били вкъщи по време на инцидента. 13 от тези, които официално са регистрирани в 10-те апартамента, са непълнолетни.

На мястото продължават да работят спасителни и пожарни екипи.

Властите търсят ново място, за да настанят евакуираните от останалата част на сградата. Никой от тях не се е нуждаел от медицинска помощ.

Според екипите за извънредни ситуации на мястото все още съществува заплаха от срутване.