Експрезидентът на САЩ Бил Клинтън е приет в болница в Калифорния с подозрение за инфекция, съобщи CNN. Малко по-късно VoA съобщи, че информацията е потвърдена от Калифорнийския университет.

Според СNN, 75-годишният Клинтън е приет в интензивно отделение, но е продиктувано от съображения да се осигури на експрезидента уединение. Уточнява се, че той диша самостоятелно. Според лекуващия лекар, инфекцията, с която той се е заразил, не е коронавирусна.

Говорителят на Клинтън - Анхел Уреня, съобщи в Twitter, че 42-ият президент е приет в медицинския център на Калифорнийския университет с инфекция, която "не е свързана с COVID-19".

"Той се подобрява и е в добро настроение, и е невероятно благодарен на лекарите, сестрите и екипа, който му оказа отлична помощ", допълва Уреня.

Според лекарите, състоянието на Клинтън не е свързано с проблемите, които той преди имаше със сърцето - приет е за "наблюдение, антибиотично лечение и венозни вливания".

"Засега той остава в болницата за постоянно наблюдение. След два дни лечение се наблюдава тенденция към понижаване на левкоцитите и той реагира добре на антибиотиците. Надяваме се, че той скоро ще се прибере у дома." - гласи изявление на медицинския екип.